Tiny Whoop kurssi alkaa 3.12.2020

Kurssin ohjelma on pääasiassa lennätystä ja mukaan voi tulla myöhemminkin eikä haittaa, vaikka ei ennätä joka kerta paikalle.

Rajoitimme kurssin osallistujamäärää Covid-19 vuoksi 10 henkeen ja se on nyt täynnä. Voit kuitenkin laittaa meille viestiä info@kuopionlennokkikerho.fi , jos olet kiinnostunut. Järjestämme mahdollisesti toisen kurssin ja jos nykyiseen aukeaa paikkoja, niin siihenkin pääsee vielä mukaan. Olemme sinuun yhteydessä.

Se näyttää lelulta, mutta kun laitat videolasit päähän ja otat sen ilmaan, niin koet jotain hämmästyttävää. Istut kyydissä ja lennät sillä huoneesta toiseen, kiertelet ihmisten keskellä, käyt korkealla ja näet kaiken aivan uudesta kuvakulmasta.

Whoopit ovat kaikkein pienimpiä FPV -droneja. Ne painavat vain n. 30 grammaa. Siitä huolimatta ne ovat täynnä teknologiaa ja ominaisuuksia. FPV eli "First Person View" tarkoittaa näkymää, jonka sinä ensimmäisenä näet whoopin kamerasta. Niillä voi lennellä turvallisesti sisällä ja ihmisten lähellä.

Rajat rikki ja vauhtia kameraan

Kyllästyttääkö leijuttelu ja aamu-usvan videointi kuvauskopterilla? FPV:llä rikot rajat ja pääset kuvaamaan aivan uusia juttuja. Isommilla FPV -droneilla mennään ulkona huimat 100-200km/h ja niiden suorituskyky ja ohjattavuus on päätä huimaavaa. Niillä voi ylittää kaikki normaalien kuvauskoptereitten rajat. Vai mitä mieltä olet itse?

Aloitetaan kuitenkin whoopeista. Otetaan niillä ensimmäinen askel FPV maailmaan. Ja niihinkin jää koukkuun. Katsele alkuun muutama whooppivideo ja huomaat, että niissäkin kyse on aika huimasta jutusta. Videoita on netti pullollaan. Aloita vaikka täältä https://www.tinywhoop.com/

Kurssi on tarkoitettu kaiken ikäisille. Alaikäraja on 10 vuotta. Se kestää kaksi kuukautta ja järjestetään joka torstai kello 19-21 Neulamäen nuorisotalon tiloissa. Meillä on kaikki tarvittava kalusto joten sinun tarvitsee vain tulla paikalle. Ja mikä parasta,

kurssi maksaa vain 20€

hinta on perhekohtainen! Kurssille otetaan vain 15 henkeä joten pidä kiirettä!

Klikkaa itsesi mukaan kurssille ja uuteen harrastukseen!

Salissa on tilaa opetella ja sinne rakennetaan harjoittelurata.

Kun homma alkaa sujumaan, niin otetaan rento asento ja lennellään missä vaan.

Laji soveltuu hyvin sekä nuorille että aikuisille.

Käytämme BetaFPV:n valmistamia laitteita kurssin opetuskalustona. Se on yksi laadukkaimmista whooppi -valmistajista maailmassa.

Meillä on käytössä viisi tuliterää Beta65S Lite whooppia. Niissä kaikissa on 700TVL videokamera ja monikanavainen videolähetin niin, että useampi whooppi voi lentää samaan aikaan.

Whooppeja ohjataan radiolaitteen ohjainsauvoja liikuttelemalla. Videolasien välityksellä näet kameran näkymän. Alussa kuitenkin opettelemme perusasiat ilman laseja.

Kurssin loppupuolella saatamme antaa kokeiltavaksi vähän tehokkaampaakin kalustoa. Mutta ensin pitää opetella perusasiat.

Kalusto kolhiintuu aivan varmasti aloittelijoitten käsittelyssä. Siitä ei kannata olla huolissaan. Kaikki laitteet ovat meidän vastuullamme. Kolhut kuuluvat homman luonteeseen. Meillä on varaosia ja kalustoa riittävästi.

Valmistajan sivut löytyvät täältä: https://betafpv.com/

Kurssi alkaa torstaina 3.12.2020 ja kestää tammikuun loppuun. Viimeinen kurssipäivä on torstaina 28.1.2021. Siinä välissä on seitsemän kahden tunnin jaksoa. Joulupäivä ja uudenvuoden aatto sattuvat juuri torstaiksi ja silloin nuorisotalo on kiinni. Koetamme järjestää siihen väliin jonkin toisen ajan, mutta se selviää kurssin aikana.

Suurin osa kurssista on lennätyksen opettelua. Käymme kurssilla läpi lisäksi seuraavia asioita: FPV tekniikka, lentämisen teoriaa, ilmailumääräyksiä, LiPo akkujen käsittelyä ja omien laitteiden hankintaa. Jos sinulla on kysyttävää, niin ota yhteyttä joko sähköpostilla tai soittamalla. Yhteystiedot löytyvät sivun alalaidasta.

FPV lennätystä voit jatkaa kurssin jälkeen itsenäisesti. Voit myös liittyä Kihuun jäseneksi ja tulla mukaan toimintaan. Kihun lennokkikentällä Kaatiksella on yksi suomen parhaista FPV harjoittelu- ja kisaradoista. Käytämme siitä nimeä Dump! Talvella Kihulla on sisälennätysvuoro Ylä-Pyörön koulun salilla lauantaisin kello 18-20. Siellä on valtavasti tilaa whooppailla.

Seuraa meitä Facessa ja Instragrammissa. Tervetuloa Kihun FPV Dump tiimiin!

Lopuksi vielä varoitus:

FPV saattaa koukuttaa pienenkin kokeilun jälkeen ja voit löytää itsesi pian lasit päässä rippailemasta siellä sun täällä - Freestyle kalustolla, jolla taivaskaan ei aina ole rajana!

Video: Liviu Preda